Hronika

POLICIJA KOSOVA Na sjeveru uhapšen osumnjičeni za preradu i uzgoj narkotika

Policija Kosova saopštila je da je na sjeveru Kosova danas uhapsila R.K, srpske nacionalnosti, osumnjičenog za preradu i uzgoj narkotika, kojem je odlukom tužioca određeno zadržavanje do 48 sati.

“Policijski istražitelji Uprave za istraživanje trgovine narkoticima su 12.02.2023. godine sproveli policijsku akciju kodnog naziva „Mač“ u regionu Sjeverne Mitrovice, u cilju suzbijanja uzgoja opojnih droga. Tokom te policijske akcije otkrivene su tri laboratorije sa narkotičnim biljem, dvije laboratorije sa oko 1.200 narkotičnih biljaka, kao i treća laboratorija (bez biljaka) sa sofisticiranom opremom za gajenje narkotičnog bilja u njoj. Tokom sprovođenja predmetne policijske akcije, policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih Srba. Policija je danas, 04.04.2023. godine, u 15:20 časova identifikovala i uhapsila još jednog osumnjičenog R.K. (1968. godište, srpske nacionalnosti, sa Kosova)”, navodi se u saopštenju Policije Kosova.

Osumnjičeni je, kako se dodaje, saslušan i protiv njega je pokrenut postupak za dva krivična dijela: „neovlašćena proizvodnja i prerada opojnih droga, psihotropnih supstanci, analoga ili opojnih sredstava, opreme ili materijala“ i „uzgoj biljke hašiša, kokainskog žbuna i biljaka kanabisa“.

Nakon obavljenog razgovora, odlukom tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

“Policija ostaje posvećena borbi protiv svih kriminalnih aktivnosti u zemlji, a posebno će se voditi beskompromisni rat protiv osoba ili kriminalnih grupa koje se bave zloupotrebom, posjedovanjem, uzgojem ili trgovinom opojnih supstanci (droga) uopšte”, navodi se u saopštenju policije.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button