Hronika

OSNOVNO TUŽILAŠTVO U MITROVICI TUŽILAŠTVO KOSOVA: Nove barikade, smetnje i provokacije na granici Brnjak

Nekoliko drvenih barikada (prepreka) i alatki napravljenih od eksera koji se koristi za oštećenje guma vozila postavljeno je u subotu u blizini graničnog prijelaza Brnjak.

Policija je saopštila da je uklonila ove barikade i da je u toku istraga o slučaju.

S tim u vezi, Telegrafi je kontaktirao Osnovno tužilaštvo u Mitrovici.

Portparol ovog tužilaštva Valonn Preteni rekao je da je pokrenut predmet povodom krivičnog djela “Ugrožavanje javnog saobraćaja opasnim radnjama ili sredstvima”.

„Što se tiče slučaja smetnji, obavješten je tužilac-staratelj Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, koji je naložio policiji da otvori predmet za krivično dijelo „ugrožavanje javnog saobraćaja opasnim radnjama ili sredstvima. Slučaj se dalje istražuje u koordinaciji sa policijom“, rekao je Preteni.

Podsjećamo da je prije par mjeseci ova granična tačka bila zatvorena zbog postavljanja barikada od strane ovdašnjih Srba.

Barikade na Sjeveru Kosova podiglo je nekoliko grupa Srba, kako bi se suprotstavili hapšenju bivšeg srpskog policajca Policije Kosova.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Mesazhi.com

Više iz rubrike

Back to top button