Politika

SKANDAL! Duda Balje na BH televiziji Kosovo nazvala “Kosovo i Metohija”

Zastupnica ispred Bošnjačke zajednice u Skupštini Kosova Duda Balje u intervjuu za BH televiziju “Hayat” u utorak uveče Kosovo je tokom obraćanja u jednom slučaju rekla “Kosovo i Metohija”.

Izjavu pogledajte od 30:04 minute:

Balje, članica Skupštine Kosova, tokom intervjua je govorio o nemogućnosti putovanja za Bosnu i Hercegovinu sa Kosova bez vize.

Rekla je da je poslala pismo članovima Predsjedništva BiH iz zajednice Srba Miloradu Dodiku.

“Proteklih godina napisala pismo Dodiku, da otvore Kancelariju za kontakt za veze na Kosovu. Imamo takve kancelarije sa Grčkom i Beogradom, iako nas ne priznaju kao nezavisnu državu. Željela sam napraviti takav ured i u Sarajevu. Rekla sam mu to nije priznanje Kosova kao državu, znamo da je to politički trenutak, znamo da Sarajevo ne može tako lako prihvatiti Prištinu, uzimajući u obzir pravo veta. A tu Bošnjaci ne odlučuju sami. Odgovor koji sam dobila je bio čudan. Kao odgovor, shvatila sam da ono što sam tražila uopšte nije ni pročitano. Na TV-u je odgovoreno i uopšte mi nisu vratili e-mail. Mislim da se ne razume o čemu se radi. Vi ne razumijete da Srbi koji su na Kosovu i “Metohiji” imaju srbijanske lične karte i idu bez problema. To pogađa samo nas Bošnjake, jer mi nemamo srpske lične karte, rekla je.

Balje je zastupnica Skupštine Kosova ispred Bošnjačke zajednice i predsjednica Socijaldemokratske unije (SDU).


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosova.info / Koha

Više iz rubrike

Back to top button