Hronika

POLICIJA KOSOVA Prizren: Uhapšen muškarac koji je brutalno pretukao suprugu i sina

Broj slučajeva nasilja u porodici u našoj zemlji dostigao je alarmantne brojke. Svakodnevno se prijavljuju slučajevi gdje su žrtve najčešće žene i djevojke koje doživljavaju psihičko i fizičko nasilje od strane muževa i drugih članova porodice, prenosi Kosova.info.

Takav slučaj dogodio se jučer u jednoj porodici u naselju Arbana u Prizrenu, gdje je muškarac navodno pretukao suprugu i sina.

Zbog doživljenog nasilja žena i njen 20-godišnji sin potražili ljekarsku pomoć u bolnici, a slučaj je prijavljen i policiji. Na osnovu njihovog iskaza, osumnjičeni muž/otac je nad njima, iz još uvijek nepoznatih razloga, primjenjivao psihičko i fizičko nasilje.

Suočeni sa ovakvom situacijom, zatražili su pomoć od policije i po prijavi osumnjičeni je uhapšen i odveden u policijsku stanicu na razgovor.

Nakon završenog policijskog postupka, Državni tužilac je donio rješenje kojim se osumnjičenom određuje zadržavanje u trajanju od 48 sati i protiv njega će biti obavljena istraga zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
kosova.info

Više iz rubrike

Back to top button