Politika

SNAGE NA OPREZU Komandant Njemačkog kontingenta KFOR-a: Postoji rizik od eskalacije na sjeveru Kosova

Vođa nemačkog kontingenta KFOR-a pukovnik Egon Frank nije isključio mogućnost eskalacije situacije na sjeveru Kosovu, prenosi Reporteri.

“Postoji trajni rizik da se sigurnosna situacija može za kratko vrijeme pogoršati”, rekao je pukovnik Frank njemačkoj televiziji Velt.

Kako Reporteri navodi, Frank je dodao da na sjeveru Kosova postoji visok nivo frustracije zbog opšte situacije što, po njemu, stvara osnovu za moguću eskalaciju i izbijanje nasilja.

Njemački pukovnik je istakao da je KFOR, obavezan da osigura mir i stabilizaciju situacije na terenu. Iz KFOR-a je za Reporteri saopšteno da pomno prate dešavanja na sjeveru Kosova.

“KFOR nastavlja da bude izuzetno oprezan i potpuno sposoban da sprovede svoj mandat UN-a kako bi omogućio bezbijedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu. To uključuje povećanje patrola na sjeveru Kosova, u bliskoj saradnji sa policijom Kosova i EULEX-om”, navodi se u odgovoru KFOR-a.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button