Hronika

SLUČAJ POTRESAO REGION Otac medicinske sestre: Moralno i duhovno dugujemo svoje živote vama

Tri osobe osumnjičene za fizičko nasilje nad starijom ženom lišila je slobode Policija Kosova. Njima je određeno pritvor od mjesec dana.

Slučaj koji je potresao region dogodio se u domu za starije osobe u Peći kada je jedna medicinska sestra zlostavljala staricu i šamarala je.

Kćerka starice koja je fizički zlostavljana rekla je da je šokirana nasiljem koje je doživjela njena majka, prenosi televizija “Dukagjini”. Kćerka zlostavljane žene kaže da će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi pravda bila zadovoljena.

Otac medicinske sestre koja je fizički napala stariju ženu u Peći, Naim Pelaj, javno se izvinio za njen potez. On se, u izjavi za Klan Kosova, također javno izvinio porodici Nura iz Đakovice, rekavši da su ga objavljeni snimci strašno pogodili, kao i njegovu porodicu.

Događaj je izazvao veliko ogorčenje na Kosovu, naročito zato što je sin ove starice Taulant Nura poginuo 1999. kod Đakovice kao pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova.

– Draga porodice i majko borca za slobodu, Taulanta Nure, zahvaljujući čijoj prolivenoj krvi, danas uživamo slobodu. Dijelimo vašu bol i saosjećamo sa vama u boli koju vam je naša kćerka uzrokovala – rekao je Pelaj.

– Znam da prolazite kroz teške trenutke, ali dozvolite nam da se javno izvinim u ime moje porodice Pelaj, iz Novog Sela kod Peći, vama, porodici Nura, i cijelom albanskom narodu. Uz Božju pomoć, ovaj slučaj se neće ponoviti. Moralno i duhovno, dugujemo svoje živote vama, porodici Nura iz Đakovice, za duhovnu tragediju koju vam je naša kćerka prouzrokovala – poručio je.

Pelaj je zatražio da se pravosudne institucije pozabave ovim slučajem.

– U slučaju naše kćerke, tražimo da pravosudne institucije djeluju u skladu sa zakonom Republike Kosovo za krivična djela koja joj se stavljaju na teret – zaključio je Pelaj za Klan Kosova.

Podsjećamo, dvije žene, koje su inicijalno lišene slobode, osumnjičene su za krivično djelo “napad”, dok je treća osoba, koja je lišena slobode kasnije tokom dana, osumnjičena za djelo “neovlašteno fotografisanje ili snimanje”.

Policija je saopštila da su identifikovali dvije osumnjičene žene, nakon što se video proširio društvenim mrežama 2. novembra. Na snimku se vidi radnica doma za stare kako zlostavlja stariju ženu, prenosi Euronews.

Medicinska sestra Aurona Pelaj rekla je policiji da se “branila” od 70-godišnje žene, iako je u videu bilo jasno da starica čak nije ni imala dovoljno snage da se brani od Pelajeve, koja ju je udarala u lice i stomak. U dugačkom tekstu koji je objavio Sinjali, navodi se da je Pelajeva pravdala svoje ponašanje tvrdnjom, da ju je “ona (starica) prva napala”, jer je bila agresivna.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Crna-Hronika

Više iz rubrike

Back to top button