Region

PODRIVA VLASTITU ZEMLJU Albanski ambasador pri UN-u: Dodik čeka pravi trenutak da sruši BiH

Tokom jučerašnje sjednice Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj je produžen mandat EUFOR-u u Bosni i Hercegovini prisutnima se obratio i ambasador Albanije pri UN-u Ferit Hoxha kazavši da međunarodna zajednice ne smije olako shvatiti prijetnje Milorada Dodika da će razbiti jedinstvo u Bosni i Hercegovini.

“Uprkos progresu i dobrim vijestima ozbiljni izazovi ostaju. Duboko smo zabrinuti stalnom zapaljujućom i secesionističkom retorikom lidera SNSD-a Milorada Dodika koji osporava suštinu Dejtonskog mirovnog sporazuma i dovodi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine. Kao što je sam istakao 29. augusta on stalno iščekuje pravi trenutak i odgovarajuće uslove da razbije jedinstvo Bosne i Hercegovine, njegove vlastite zemlje”, rekao je Hoxha.

Naglasio je da međunarodna zajednica ne bi trebala shvatiti Dodika olako. Dodao je da Dodik ne propušta da iznese svoje kontroverzne stavove krenuvši od veličanja ratnih zločina, upućivanja prijetnji Bošnjacima pa do prijetnji da će BiH učiniti disfunkcionalnom.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Saff.ba / Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button