Region

SITUACIJA NA KOSOVU Vučić izdao naredbu: Vojska Srbije u stanju pripravnosti

Predsjednik Srbije kao vrhovni komandant izdao je naredbu Vojsci Srbije da bude u pripravnosti zbog situacije na Kosovu, odnosno da podigne stepen borbene gotovosti na onaj nivo da može da odgovori na svaki zadatak, rekao je danas ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

“Naravno da niko ne želi sukobe i ratove, niti mu pada na pamet da se igra takvih igara. Srbija je ozbiljna država i preduzima sve korake da može da odgovori na svaku izazovnu situaciju odnosno na svaki potencijalni problem”, rekao je ministar, gostujući na Televiziji “Happy”.

Dodao je da Srbija ne može biti opuštena, ali da se zalaže za dijalog. Poručio je da je vojska spremna da izvrši svaki nalog Vučića, koji joj je glavnokomandujući, štiteći sve građane Srbije, “uključujući i Srbe na Kosovu, i u to niko ne treba da sumnja”.

“Srbija je za dijalog. Bolje je hiljadu dana pregovarati, nego jedan dan biti u tranšeji ili rovu”, ocijenio je Vučević.

On je upozorio da kad Srbija priča o miru i stabilnosti, to ne znači da je slaba ili kukavica, “jer je njena vojska mnogostruko jača nego što je bila, ali da postupa po nalogu državnog vrha i predsjednika”.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button