Region

ŠPIJUNSKE LETJELICE Nepoznati dronovi ušli u zračni prostor Srbije, Vučić naredio napad MIG-ovima

Kako navode srbijanski mediji na području Merdara i u okolini Raške primijećeni su nepoznati dronovi koji su osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije zbog čega je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio podizanje aviona “MIG 29” da se unište te letjelice.

Vučić, koji je i vrhovni komandant oružanih snaga, naredio je da se sve neprijateljske bespilotne letjelice na teritoriji centralne Srbije budu momentalno uništene s ciljem spriječavanja daljih neprijateljskih aktivnosti.

Nedugo zatim, uočeni objekti napustili su zračni prostor Srbije.

Vojska Srbije od utorka je, podsjetimo, “u stanju pripravnosti” i “podignuta je razina borbene spremnosti” zbog stanja na Kosovu, izjavio je srbijanski ministar obrane Miloš Vučević, navodeći da je to zapovijed predsjednika Aleksandra Vučića.

Nove napetosti između Beograda i Prištine ponovno su dospjele u prvi plan nakon što je u ponoć u noći na utorak istekao rok koji je Vlada Kosova ostavila za primjenu odluke o zamjeni registarskih tablica izdanih u Srbiji, koje koriste Srbi na Kosovu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button