Kultura

08. OKTOBRA “BALKANFEST – Kosovo 2022” – Multietnički Festival tradicionalnih pjesama 

Multietnički Festival tradicionalnih pjesama “BALKANFEST” održat će se 08.10.2022. (Subota) od 18:30 h u Kino Lumbardhi/Bistrica u Prizrenu u organizaciji NVO Udruženje za kulturu PLEJADA Prizren.

BALKANFEST – NVO PLEJADA

Sedmi po redu – Multietnički Festival BALKANFEST izaziva preveliku pažnju javnosti te će okupiti izvođače širom Kosova iz svih nacionalnih zajednica Bošnjaka, Albanaca, Srba, Turaka, Goranaca, Roma, Aškalija i Egipćana, kao i izvođače iz država Balkana.

BALKANFEST – NVO PLEJADA

Cilj Festivala je da promoviše kulturno nasljeđe i sačuva od zaborava stare narodne i tradicionalne pjesme i igre svih naroda Kosova i država Balkana, pošalje poruku mira i da stvori multietničku harmoniju.

BALKANFEST – NVO PLEJADA

Festival će uživo prenositi AD ProVideo – LIVE STREAM na svom YouTube kanalu, kao i na Kosova.info, dakle obezbjeđen je i direktan prenos Festivala.

Live Stream: AD ProVideo

Prethodni festival zbog pandemije COVID-19 bio je bez publike, međutim ove godine je dozvoljena publika, ulaz je slobodan i Dobro nam došli.

AD ProVideo

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button