Kultura

BALKANFEST Osmo izdanje multietničkog festivala tradicionalnih pjesama i folklora uspješno održano u Prizrenu

Ovog vikenda, 14. oktobra, Prizren je bio domaćin spektakularnog događaja – “BALKANFEST – Kosovo 2023”, osmog po redu Multietničkog Festivala tradicionalnih pjesama i folklora. Svečano otvaranje je započelo u 18:30 časova u Kino Lumbardhi- Bistrica.

Osmo izdanje BALKANFESTA privuklo je pažnju šire javnosti i okupilo talentovane izvođače sa Kosova, predstavnike različitih nacionalnih zajednica, kao i umjetnike iz gotovo svih zemalja Balkana. Direktor festivala, Hermin Memiši, naglasio je da je ovaj događaj imao za cilj promovisanje kulturnog nasljeđa, čuvanje tradicionalnih pjesama i igara koje su dio bogatstva naroda Kosova i balkanskih država. Istovremeno, festival je težio stvaranju multietničke harmonije.

Defile svih učesnika krenuo je u 17 časova sa trga Šadrvan i završio se ispred Kina Lumbardhi, gdje je odmah nakon defilea počelo ovogodišnje izdanje Balkanfesta. Organizaciju festivala vodilo je Udruženje za kulturu “Plejada”, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture, omladine i sporta, kao i Direktorijata kulture Opštine Prizren. Ulaz na ovu manifestaciju bio je besplatan.

Ne propustite priliku da se prisjetite ovog jedinstvenog događaja koji je slavio raznolikost i bogatstvo kulturne baštine Balkana. Posjetite i uživajte u autentičnim tradicionalnim pjesmama, igrama i bogatstvu multietničke umjetnosti.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
www.kosovo-press.info

Više iz rubrike

Back to top button