Hronika

POLICIJA KOSOVA Pet policajca povrijeđeno na sjeveru, morali da upotrebe vatreno oružje da zaustave krijumčara

Policija Kosova je saopštila da je jučer došlo do incidenta u selu Jošanica u opštini Leposavić, kada je kamion koji je krijumčario robu, pokušavajući da izbjegne policijsku kontrolu, nekoliko puta udario službeni automobil, a tom prilikom povrijeđeno je pet policajaca.

“Jedinice za brze intervencije Granične policije uz pomoć Obavještajne jedinice, u pokušaju da zaustave kamion za koji se sumnjalo da je švercovao robu, koji se kretao na magistralnom putu Mitrovica-Jarinje, djelimično su blokirale put sa dva policijska automobila, upaljenim rotacionim svjetlima, kako bi na vrijeme signalizirali da se vozač kamiona zaustavi. Policija je prvo zaustavila crni automobil nepoznatih registarskih oznaka, a vozač je razgovarao telefonom sa vozačem kamiona”, navode iz Policije.

Kako se dodaje, osumnjičeni  je velikom brzinom krenuo ka automobilima i policijskim službenicima i udario u njih. I pored svih signala za zaustavljanje, uključujući i baterije za osvjetljenje, on nije ispoštovao zakonski nalog policijskih službenika i nastavio je vožnju.

“Policijski službenici su, u cilju zaštite života i drugih učesnika u saobraćaju, zaštite imovine i sprovođenja zakona, nastavili da prate kamion, svo vrijeme signalizirajući alarmom i rotacijom da se zaustavi, ali isti vozač nije poslušao data naređenja i nastavio je u pravcu magistralnog puta Mitrovica-Jarinje, razvijajući sve vrijeme veoma veliku brzinu i ugrožavajući sve ostale učesnike u saobraćaju. U stalnim nastojanjima da ga zaustavi, vozač kamiona je po drugi put udario u policijski automobil, pri čemu je naneo povrijede policajcima i pričinio je znatnu materijalnu štetu”, ističu iz Policije.

Uviđajući visok rizik po živote policajaca, ali i drugih učesnika u saobraćaju, policijski službenici su preduzeli neophodne radnje kako bi se opasnost spriječila upotrebom službenog oružja.

“Nakon svih pravnih radnji, policijski službenici su uspjeli da zaustave kamion u selu Lazine i u ovom slučaju su uhapsili vozača kamiona, osumnjičenog A.D (1990). Na lice mjesta izašla je regionalna istražna jedinica granične policije, jedinica za borbu protiv terorizma, forenzička jedinica i Carina Kosova. U vezi sa predmetom, obavješten je dežurni tužilac i po njegovom nalogu je priveden osumnjičeni A.D. i pokrenuti su predmeti za „nedozvoljen prijelaz granice“, „krijumčarenje robe“ i „napad na službeno lice“, stoji u objavi Policije.

Vozač automobila, osumnjičeni U. R, (2002), pušten je u okviru redovnog postupka, a švercovana roba predata Carini Kosova na dalje postupanje.

“Povrijeđeno je pet policijskih službenika kojima je ukazana ljekarska pomoć, a oštećen je službeni automobil. Policija ostaje posvećena realizaciji strateških ciljeva za spriječavanje kriminalnih aktivnosti, krijumčarenja i drugih negativnih pojava”, zaključili su iz Policije Kosova.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button