Društvo

MINISTAR ZDRAVLJA Latifi pozvao albanske ljekare širom svijeta da doprinesu razvoju zdravstva na Kosovu

Ministar zdravlja Kosova Rifat Latifi apelovao je na albanske ljekare u Austriji da zajedno promjene, razviju i transformišu zdravstveni sistem Kosova, prenosi Lajmi.

Latifi je ovaj poziv uputio tokom sastanka koji je imao sa albanskim ljekarima u Beču, gdje je tema razgovora bila doprinos i saradnja svih za unapređenje zdravstvenog sistema Kosova.

Pošto je Latifi ranije odredio da je među sedam stubova transformacije zdravstvenog sistema na Kosovu i povratak ljekara, on je ljekarima u Beču rekao da ako svi ne budu radili na poboljšanju lošeg stanja u zdravstvu na Kosovu, pozitivnih rezultata neće biti.

“Optimista sam da može mnogo toga da se uradi na unapređenju zdravstvenog sistema, ako svi budemo doprinosili i sarađivali na ovom planu. Zato pozivam sve vas i druge da nam se pridružite na ovom putu da zajedno radimo na unapređenju zdravstvenog sistema u zemlji”, rekao je Latifi.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja, Latifi je istakao da ova transformacija zdravstvenog sistema zahtjeva tim i saradnike, te da albanski ljekari ne samo u Austriji, već i u drugim zemljama svijeta, moraju da daju svoj doprinos razvoju zdravstva na Kosovu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Lajmi

Više iz rubrike

Back to top button