Politika

PDK Krasniqi: Kosovo se suočava sa najvećom krizom, a Kurti se bavi unutarstranačkim izborima

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi izjavio je da je primarni zadatak premijera Albina Kurtija, obezbjeđivanje boljih uslova za život građana, a ne organizacija unutarstranačkih izbora.

“Ali onaj ko odbije da odgovara i preuzme odgovornost za neuspjehe pred građanima, uvijek će tražiti spas na drugom mjestu”, napisao je Krasniqi na Facebooku.

Krasniqi je rekao da Kurti obmanjuje narod sa izborima u Samoopredjeljenju.

„Kosovo je u najtežim danima socijalnog i ekonomskog stresa od poslijeratnog perioda. I budući da nije sposoban za obaveze premijera, Albin Kurti pokušava da izbjegne suočavanje sa situacijom, prodajući održavanje običnog izbornog procesa svog političkog subjekta kao ‘događaj’ za narod. Održavanje izbora u okviru pokreta Samoopredjeljenje dio je demokratije, ali prava istina je kriza koja je zahvatila svaku porodicu u zemlji”, poručio je Krasniqi.

Krasniqi kaže da premijeru poput Kurtija odgovara “pogodnost” da se angažuje na unutrašnjim izborima u sadašnjim okolnostima opšte ekonomske krize, jer nema rješenja za narod.

“Nažalost, on ne samo da nema rješenje za krizu, već joj zbog svoje upravljačke nesposobnosti još više doprinosi”, dodao je Krasniqi.

Krasniqi je rekao da je u ovim okolnostima građanima potreban premijer koji razmišlja o rješavanju problema, a ne o unutarstranačkim izborima.

“Stoga, premijer mora da vrati fokus i koncentriše se na preduzimanje održivih mjera, kako bi se građanima naše zemlje olakšalo da se nose sa ovom sveobuhvatnom i sveprisutnom ekonomskom krizom”, istakao je Krasniqi.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button