Politika

BIVŠI PREMIJER Haradinaj: Kosovo je u teškoj energetskoj krizi

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj istakao je da je Kosovo u ozbiljnoj energetskoj krizi dodajući da je odbijanje izgradnje energetskih kapaciteta ugljem i američkog gasa kao i nedostatak energetske strategije za prevazilaženje krize, upozorenje da Kosovo očekuje teška zima.

Haradinaj je na Facebooku napisao da će globalna kriza uticati na cijene što će smanjiti kupovnu mogućnost električne energije.

„Globalna kriza gasa i goriva, kao posljedica ruske agresije u Ukrajini, može umnogome da zakomplikuje evropsko energetsko tržište i mogućnost da Kosovo kupuje energente tokom zimske sezone, zbog nedostatka energije na tržištu, ili zbog nepristupačnih cijena za Kosovo“, napisao je Haradinaj.

On je naveo da Vlada Kosova hitno treba da izradi “krizni plan” sa konkretnim mjerama za suočavanje sa mogućim energetskim kolapsom, sa nepredvidivim posljedicama..

Predsednik AAK je naglasio da komforno ponašanje vlasti, u odnosu na nadolazeću energetsku krizu, moglo bi da ima pogubne posljedice po Kosovo, i poručio da je vrijeme za akciju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button