Hronika

RACIJA Akcija policije u Štrpcu: Na više lokacija uklanjaju sigurnosne kamere

Na više lokacija u Štrpcu policija od ranog jutra po nalogu suda i tužilaštva u Uroševcu sprovodi raciju, potvrdio je za Kallxo tužilac Rasim Maloku.

“Ova akcija nije direktno vezana za bespravnu gradnju na Brezovici, ali se odnosi na neke uhapšene, pošto je jedan od njih, odnosno bivši gradonačelnik opštine Bratislav Nikolić ujedno i koordinator nelegalnih struktura, a ove strukture su upravljale sigurnosnim kamerama koje su pratile kretanje građana i institucije Kosova i te informacije su prosleđene bezbjednosnim strukturama u Srbiji“, naglasio je Maloku.

U toku je racija na četiri lokacije sa kojih se uklanjaju sigurnosne kamere.

“Ove nelegalne strukture krše pravni i ustavni poredak Republike Kosovo i imaju elemente krivičnog djela „udruživanje za antiustavnu djelatnost u vezi sa špijunažom“, rekao je Maloku.

Tužilac je za Kohu rekao da se sprovodi akcija oduzimanja dokumentacije i opreme.

Kako je preneo Kallxo, oduzeto je više desetina dosijea koji su se nalazili u kancelarijama nekadašnjih paralelnih organa Srbije u ovoj opštini. 


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Kallxo

Više iz rubrike

Back to top button