Društvo

RAZLIČITE REAKCIJE Obaveza služenja vode iz česme narušava nezavisnost ugostitelja

Vlada Kosova donela je odluku kojom se propisuje da ugostiteljski objekti, koji se snabdjevaju vodom iz javnog vodovoda, imaju obavezu da gostima služe besplatno vodu sa česme. Pored toga oni moraju imati sertifikat o kvalitetu vode Zavoda za javno zdravlje koji će biti istaknut u prostorijama, prenosi Lajmi.

Vlasnik jednog bara na Kosovu Ridvan Ademi, kaže za RTK da se voda za piće kontinuirano isporučuje građanima.

Kako piše Lajmi, Arian Vranica iz Udruženja ugostitelji rekao je da u restoranu nikada nije nedostajalo vode za goste.

Iz Vodovoda “Priština”, u pisanom odgovoru RTK, saopštili su da mnogi ugostitelji redovno plaćaju vodu, ali ima i malih i srednjih preduzeća čiji je dug preko 7 miliona eura.

Odluka Vlade je naišla na različite reakcije kako građana tako i institucija.

Ugostiteljsko-turistička komora je saopštila da je ovom odlukom Vlada narušila nezavisnost ugostitelja i ostatka hotelijersko-turističkog sektora, kršeći principe slobodne tržišne privrede, ali i nepoštujući slobodu i lični integritet hotelijera i njihove imovine.

Poslanica Demokratske partije Kosova Blerta Deliu-Kodra, reagovala je prije dva dana na odluku aktuelne vlade, rekavši da je PDK dok je bila na vlasti gradila autoputeve, bolnice, škole i podizala plate, a vlada Albina Kurtija donosi odluku da ugostiteljski objekti služe pijaću vodu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Lajmi

Više iz rubrike

Back to top button