Društvo

KONTAMINIRANA BAKTERIJAMA Nekoliko žitelja sela u okolini Kačanika otrovano vodom

Nekoliko mještana sela u opštini Kačanik posljednjih dana su imali zdravstvenih problema, zbog kako su naveli, vode za piće. Kao najčešći simptomi kod njih se javljaju mučnina, groznica, bolovi u stomaku kao i umor, prenosi Reporteri.

Iz Centra za porodičnu medicinu u Kačaniku, apeluju na građane da prokuvaju vodu prije upotrebe, jer su posljednjih dana primili mnogo pacijenata sa simptomima izazvanim kontaminiranom vodom.

“Preporučujemo da vodu za piće prokuvate prije upotrebe, jer sumnjamo da je voda koju koristite za piće kontaminirana. Tokom ova dva dana imali smo brojne slučajeve pacijenata sa simptomima povraćanja, groznice, grčeva, umora, letargije. Većina pacijenata je dobrog zdravlja i do sada nismo imali hospitalizovanih pacijenata”, navodi se u saopštenju.

Saopštava se i da je sa ovim slučajem upoznat i Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova u Uroševcu, koji je uzeo uzorke vode za hemijsku i bakteriološku analizu, a čiji se rezultati očekuju za nekoliko dana.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button