Politika

ANKETA Građani Kosova najviše povjerenja imaju u američkog, a najmanje u francuskog predsjednika

Američki institut IRI je nedavno objavio regionalni upitnik sa Zapadnog Balkana za 2022. godinu, u kome su građani Kosova 65 odsto povjerenja dali predsjedniku Amerike, 40 predsjedniku Turske, isto kao i premijeru Kosova, 38 premijeru Velike Britanije, a samo 20 predsjedniku Francuske, prenosi Telegrafi.

U ovoj anketi, 65 odsto građana Kosova odgovorilo je da favorizuje američkog predsjednika Joa Bidena, a slijedi turski predsjednik Redžep Tajjip Erdogan sa 40 odsto, kao i premijera Kosova Albina Kurtija, četvrti lider po popularnosti kod građana Kosova je britanski premijer Boris Johnson sa 38 odsto, a tek peti francuski predsjednik Emanuel Macron sa 20 odsto.

Anketu je sproveo “Ipsos Strategic Marketing”, u trajanju od 30. decembra 2021. godine do 20. februara ove godine. Podaci su prikupljeni intrevjuisanjem građana u njihovim domovima, uključena su sva naselja kao i sedam etničkih grupa.

Ukupno je anketirano 1.520 ispitanika, a marginalna griješka bi mogla da bude 2,9 odsto.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Telegrafi

Više iz rubrike

Back to top button