Region

GENOCID Balla nakon rezolucije o Srebrenici, podnosi rezoluciju o Kosovu

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Taulant Balla rekao je da će uskoro podneti rezoluciju o Kosovu albanskoj skupštini, prenosi Telegrafi.

“Nastavit ćemo da idemo napred sa veoma složenom agendom. Uskoro ćemo u narednim danima imati još jedan dokument koji se odnosi na rat na Kosovu, na zločine počinjene na Kosovu. To će biti veoma sadržajan dokument da se jednom za svagda razjasni sve što se tiče rata na Kosovu i da se uzdigne vrijednost OVK. Sjetite se, bilo je i pojedinaca iz albanske politike koji su bacali blato na OVK”, rekao je Balla.

Balla je danas Skupštini Albanije podneo rezoluciju o Srebrenici u kojoj se navodi da albanski parlament potvrđuje stav Albanije da negiranje genocida koji su snage bosanskih Srba počinile nad bošnjačkim stanovništvom u Srebrenici predstavlja kršenje međunarodnog prava, promoviše fenomen nekažnjivosti za ratne zločine i narušava dostojanstvo više od 8.000 civila.

Usvajanjem ove rezolucije naredne sedmice, 11. jula, bit će proglašen Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Telegrafi

Više iz rubrike

Back to top button