Region

UDES Utrkivali se vozilima pa se zakucali u kuću i skoro je srušili

Nevjerovatno ali istinito: dva vozača vozeći svoje automobile, najverovatnije pod uticajem alkohola, zakucala su se u noći sa nedjelje na ponedjeljak u kuću u Srbiji, u Kraljevu i tom prilikom skoro je srušili.

“Sve se dogodilo oko jedan sat poslije ponoći. Bio sam u to vrijeme na poslu i supruga me je pozvala da hitno dođem, a kada sam vidio šta se desilo, nisam mogao da vjerujem. U kući koja se nalazi do ulice u to vrijeme nije bilo nikoga, porodica mi se nalazila u drugoj kući u dvorištu pa, na svu sreću, nije bilo povrijeđenih. Drago mi je i što su ovi nesavjesni vozači prošli samo sa lakšim tjelesnim povredama”, kaže Milan Korać, kojem je otac vlasnik objekta.

Prema njegovim riječima, jedan od vozača tom prilikom direktno je udario u stub koji je držao sprat kuće, dok se drugi zakucao u obližnju banderu koja je potom pala na kuću. Također, udarili su i u dva automobila koja su tu bila parkirana.

Kako nezvanično saznaje Blic.rs, riječ je dvojici kumova iz Kraljeva koji su neposredno prije nego što su završili sa automobilima u kuću, bili zajedno u obližnjoj kafani.

“Vidite i sami, materijalna šteta je ogromna, još ne smijem da uđem gore i da utvrdim šta je sve od stvari uništeno, plašim se da se sve ne obruši. Procjenjujem da će gornji dio kuće morati ponovo da bude ozidan, ali ako su oštećenja zahvatila i krov, onda cijeli objekat mora da bude u potpunosti rekonstruisan”, kaže Korać.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Radiosarajevo.ba

Više iz rubrike

Back to top button