Region

PREDSJEDNIK SRBIJE VUČIĆ PONOVO ŠIRI PANIKU: “Imaćemo gori svjetski rat nego što je bio!”

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić govoruo je o aktuelnim temama u Srbiji i svijetu, i kako javljaju srpski mediji, ponovo je širio paniku, najavjujući mogućnost izbijanja svjetskog rata.  

“Kako rat u Ukrajini dobija na zamahu, tako je situacija i politička i ekonomska u svetu sve komplikovanija, posebno imajući u vidu da su snage Rusije u naletu i da su sve snažnije. I svi oni koji su govorili da će biti drugačiji rezultat ratnih zbivanja, jasno je danas da nisu u pravu, to donosi i drugačije okolnosti vezane za ekonomsku situaciju u Evropi i Srbiji. Ta situacija je ozbiljnija od one koju mi vidimo”, rekao je. 

Vučić je rekao da je situacija ozbiljna, i da u razgovorima sa predstavnicima EU i zemalja regiona pokušava pronaći rješenje za jesen i zimu. 

Nakon zavšrenog govora, Vučić je odgovarao na pitanja novinara gde je iskoristio priliku da digne paniku do maksimuma. 

Još jednom se osvrnuo na događaje u Ukrajini. 

“Ne bude li se, kad bude to oko Donbasa završeno, uspostavio mir – imaćemo gori svjetski rat nego što je bio”, naglasio je Vučić. 


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Slobodna Bosna

Više iz rubrike

Back to top button