Hronika

POLICIJA KOSOVA U školama u Uroševcu od februara zaplijenjeno više komada vatrenog oružja i 40 noževa

Regionalna policijska uprava u Uroševcu sprovela je od februara akciju u školama i objektima oko tih obrazovnih ustanova, tokom koje je od velikog broja učenika srednjih škola i drugih osumnjičenih zaplijenila više komada vatrenog oružja i 40 noževa, dok je privedeno 40 osumnjičenih zbog korišćenja narkotika, prenosi Reporteri. 

Kako je saopšteno, pretreseno je i više prostorija, kuća i pratećih objekata u kojima je nađeno i oduzeto pet pištolja, dvije poluautomatske puške, municija, 40 noževa, 10 metalnih kutija, šest miksera za mljevenje marihuana, četiri metalne šipke i elektrošoker. 

Protiv 40 osumnjičenih koji su privedeni zbog korišćenja narkotike pokrenuti postupci su u Tužilaštvu i Osnovnom sudu u Uroševcu.

“Također, 20 lica je privedeno i sprovedeno u policiju zbog sumnje da su prodavali opojnu drogu (marihuanu) i protiv njih su pokrenuti krivični postupci. Akcija policije nastavit će se i u drugim fazama, od septembra 2022. godine, sa početkom nastavnog procesa, u cilju prevencije i suzbijanja negativnih pojava oko i u školama”, navodi se u saopštenju.
 
Regionalna policijska uprava u Uroševcu, u koordinaciji sa Direkcijom za obrazovanje opštine Uroševac i po ovlašćenju Osnovnog tužilaštva u Uroševcu, na osnovu nekih informacija koje je dobila o negativnim pojavama učenika i drugih lica u i oko škola, od početkom februara ove godine pokrenula je akciju kodnog naziva “Bezbjednost škole 2022”.

Zaplijenjena puška

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button