Politika

OD 1. JUNA DO 30. SEPTEMBRA Tokom ljeta bez kontrole na prijelazima između Kosova i Albanije

Građani Albanije i Kosova moći će nesmetano da prelaze granicu tokom ljetnjih vikenda i praznika, bez ikakvih zadržavanja i kontrole. Odluka važi za period od 1. juna do 30. septembra, prenosi Zeri.

To se navodi u sporazumu koji su potpisala dva ministra unutrašnjih poslova, albanski Bledar Çuçi i kosovski Xhelal Sveçla.

“Tokom ljetnjeg perioda i vikendom gdje postoji protok, sa obe strane, potpuno ćemo olakšati prelaz. Od 1. juna do 30. septembra, za svaki vikend i svaki dan državnog praznika, građani Kosova i Albanije će prolaziti bez registracije graničnih organa, kako ne bi stvarali redove i zadržavanja”, rekao je albanski ministar unutrašnjih poslova Bledar Çuçi.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xelal Sveçla rekao je da će ovaj sporazum olakšati procedure, prenosi Lajmi.

“Kosovska i albanska policija imaju odličnu saradnju kako u borbi protiv nezakonitosti koje ugrožavaju bezbjednost naših zemalja, tako i u očuvanju bezbjednosti i života gradana. Danas ćemo zvanično potpisati sporazum kojim će se stvoriti objekti na graničnim prijelazima na mjestu gdje je najveća frekvencija prelaza, Vermice-Merdare. Ovaj sporazum će smanjiti procedure čekanja i koordinisaće rad naše granične policije. Do kraja septembra biće olakšan prelazak granice”, rekao je on.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Zeri / Lajmi

Više iz rubrike

Back to top button