Region

O NALAZIMA OBDUKCIJE Zukorlić: “Rezultati daju nadu da će se porodica olakšati tereta”

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić rekao je za N1, nakon što je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je da je obdukcionim nalazom utvrđeno da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, da porodici ti rezultati daju nadu da će se olakšati tereta.

“U rezultatima koje smo spomenuli u aprilu piše da ima tragova teških metala i da je osoba preminula od posljedica trovanja. To je površan nalaz, ne može se upoređivati sa onim što je radila međunarodna expertiza”, kaže on.

Navodi da je porodica bila ekstremno uznemirena kada su čuli da postoji mogućnost da je Muamer Zukorlić otrovan.

„Pokrenuli smo krivičnu prijavu, nije imalo dvojbe da li je trebalo uraditi sve to, nismo htjeli da umre naš lider i velikan, a da ne uradimo sve da znamo šta je uzrok. Bilo je neodgovorno da se nisu odradili svi procesi da nam daju odgovore od čega je umro potpredsjednik Skupštine Srbije, lider jedna stranke“, kazao je sagovornik N1.

Kaže da prije nego što se konačno izjasne kao porodica, žele da dobiju sve rezultate iz Njemačke i Bosne i Hercegovine.

“Dešavalo se da kada se radi na višoj instanci da rezultati budu drugačiji. Kao porodica priželjkujemo da rezultati budu takvi da nam je lider umro prirodnom smrću, ali ćemo tražiti i tumačenje prvih rezultata koje smo imali”, zaključio je Usame Zukorlić.

On je rekao da ne poznaje nijednu ozbiljnu ličnost koja je rekla da je ekshumacija tijela njegovog oca iskorištena kako bi bilo prebačeno u dvorište džamije u Novom Pazaru.

“Naišli smo na brojne osude. Proces obdukcije nam je omogućio da kao porodica promijenimo odluku o ukopu našeg oca i lidera, i to je bio jedini razlog zašto je došlo do promjene odluke, da nije bilo obdukcije teško bi se to desilo, priča da smo napravili cijeli proces samo da bi se premjestilo tijelo je zlonamjerna”, zaključio je Usame Zukorlić.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Slobodna Bosna

Više iz rubrike

Back to top button