Politika

LIDER LDK Abdixhiku: Kosovo danas nema premijera, već populistu i paranoika

Lider Demokratskog saveza Kosova (LDK) Lumir Abdixhiku izjavio je da se Vlada Kosova i premijer, umjesto da donose odluke za dobrobit građana, služe demagogijom i populističkim argumentima, prenosi Reporteri.

“Kosovo danas niti ima vladu niti premijera. Ima samo populiste koji se u paranoičnom donošenju odluka plaše i sami sebe. Umjesto da donose odluke koje unapređuju život i dalje nas predvode demagozi koji se služe populističkim argumentima čiji rezultat su paranoja i nekompetentnost. Populizam vam ne donosi pristupačne cijene, poslove, kvalitetne službe, obrazovanje ili zdravstvo”, rekao je Abdixhiku.

Abdixhiku je dodao da su aktuelne cijene osnovnih životnih namirnica poskupjele najviše u posljednje dvije decenije.

“Nikada prije inflacija nije bila 13 odsto godišnje. Nikada prije niste plaćali dva eura litar ulja. Nikada prije računi za struju nisu poskupjeli 100 odsto. Ova populistička vlada kažnjava građane samo zato što imaju drugačija politička ubjeđenja”, rekao je Abdixhiku.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Reporteri.net

Više iz rubrike

Back to top button