Hronika

DOJAVE O BOMBAMA Policija Kosova preduzima sve neophodne mjere, poziva građane da ne stvaraju paniku

Policija Kosova je u ranim jutarnjim časovima od osoblja pojedinih škola dobila informaciju o prijetnjama bombama u pojedinim školama, koje se nalaze uglavnom u sredinama naseljenim Srbima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Policije Kosova je saopšteno da su na osnovu dosadašnjih informacija, ove prijetnje upućivane u različitim regionima u pojedinim školskim objektima na oko 30 lokacija, a prijetnje su stizale putem e-mailova i telefona.

“Pozivajući se na dobijene informacije, Policija Kosova je odmah preduzela sve neophodne mjere i policijske radnje u cilju rješavanja i istrage ovih slučajeva, angažujući relevantne policijske jedinice, uključujući i jedinice za tretman eksploziva i jedinicu”, navodi se u saopštenju.

Policija Kosova je, također, preduzela konkretne akcije evakuacijom lica na adekvatnu bezbjednosnu udaljenost, “nastavljajući svoju posvećenost održavanju ustavnog poretka, obezbjeđivanju bezbjednosti na nacionalnom nivou i obezbjeđivanju bezbjednosti svim građanima bez razlike”.

Iz Policije Kosova navode da je do ove faze uspjela da tretira i verifikuje neke od školskih objekata za koje se pokazalo da su lažne prijetnje.

“Pozivamo građane da ne stvaraju paniku, jer je Policija Kosova prisutna i angažovana na tretiranju, istrazi i obezbjeđenju na svim lokacijama širom zemlje”, dodaje se.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Anadolu Agency

Više iz rubrike

Back to top button