Region

OBRATILA SE JAVNOSTI Zukorlićeva supruga: Muftija je bio bolestan od 2007., samo sam ja znala

Nakon što je više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopćilo danas da je odbukcija pokazala da je muftija Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću oglasila se njegova supruga Elma Elfić.

“Biti bolestan je intimna stvar, i informaciju o svojoj bolesti djelite sa osobama kojima vjerujete. Moj Muftija je bio bolestan od 2007. godine. Za njegovu bolest sam znala samo ja, insistirao je da o njoj niko više ne sazna”, napisala je na svom Instagram profilu.

Istakla je da se od tada redovno liječio i išao kod najboljih ljekara.

“Na svaki pregled išli smo zajedno, kao skoro sve velike stvari koje smo zajedno radili, zajednički odlazak između ostalog, imao je za cilj da se stekne utisak u čekaonama, gdje bi bilo inače puno ljudi, da sam ja ta koja sam bolesna, a ne on. Čak bih zamolila sestrice na prijemu da se za njegov termin prozovem ja, jer sam ja osoba koja je isti zakazala”, rekla je Elfić.

Dodala je da sa Zukorlićem nije bilo lako jer nije prihvatao činjenicu da je bolestan,

“Nije volio odlaske kod ljekara, žalio se doktorima da ga kritikujem da treba da povede računa o stilu svog života, i u šali bi im rekao ‘ja sam htio drugu ženu a dobio sam drugu majku'”, kazala je.

U nastavku je naglasila da je glavni doktor Suad Ćatović bio izvrstan i savjestan ljekar, koji joj je pored stručnosti pomogao u njegovom liječenju insistirajući i vršeći pritisak da ni jednu kontrolu ne propusti, jer najteži dio njegove bolesti je bio odvesti ga do ordinacije na kontrolu.

“Uspjeli smo ga ubjediti da se operiše, iako nije mogao zamisliti da će njegova prsa biti razrezana, i noć u oči smrti smo razgovarali koju bolnicu trebamo odabrati. Božijom voljom nije došlo do operacije”,

Dodala je da danima nakon njegove smrti plakala žaleći što ga nisu ubijedili da ode na operaciju ranije.

“Danas, izvještajem obducenata smo saznali da nismo zakasnili, aorta nije pukla, umro je prirodnom smrću prestankom rada srca. Tačno onako kako je vjerovao da mu je Allah dž.š. odredio trenutak smrti njegovim rođenjem. Hvala Bogu nije ni otrovan, jer ko kod ga je poznavao mogao ga je samo voljeti”, kazala je na kraju svog obraćanja Elfić.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button