Politika

BIVŠI PREDSJEDNIK HRVATSKE Mesić: Kosovo ne priznaju daleke zemlje, a ono je realnost i treba ga priznati

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da je Kosovo realnost i da ga kao takvo treba priznati, prenosi Koha.

Na konferenciji “Mir, bezbjednost i razvoj na Zapadnom Balkanu”, na kojoj je učestvovao i premijer Kosova Albin Kurti, Mesić je rekao da dalekim državama koje ne znaju za Kosovo i ne priznaju ga, treba objasniti istoriju i činjenicu zašto Kosovo treba da dobije puno priznanje.

“Ima zemalja koje nisu priznale Kosovo. To su one zemlje koje su daleke, koje ne znaju ni šta je Srbija, Hrvatska, Kosovo, oni vole Jugoslaviju i sjećaju se Tita. Kosovo je realnost i Kosovo mora biti priznato”, rekao je Mesić. 

Mesić je dodao da pitanje Evrope zavisi od sposobnosti Evropske unije da nametne mir.

“Danas pitanje Evrope zavisi od sposobnosti Evropske unije da zajedno sa UN pokrene politiku nametanja mira, od toga zavisi i stabilnost u našem regionu, koji neki analitičari vide kao prostor u kom mogu da se otvore sukobi iz Ukrajine. Ne vjerujem u takav razvoj događaja, ali postoji određeni rizik s obzirom na geopolitičke ideje lidera Republike Srpske u Bosni i Hercegovini oko budućnosti Bosne”, rekao je Mesić. 


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button