Društvo

AGENCIJA ZA UPRAVU Na Kosovu zaplijenjena imovina vrijedna oko 12 miliona eura

Prema podacima Agencije za upravu, vrijednost zaplijenjene imovine, za koju se sumnja da je stečena nezakonitim putem na Kosovu, iznosi 12 miliona eura, prenosi Reporteri.

Najviše je zaplijenjenih automobila koji se nalaze u magacinu na periferiji Prištine, a njihova vrijednost trenutno iznosi 2.377.000 eura.

U skladištu se nalaze i zaplijenjena motorna vozila koja su također bila u vlasništvu građana Kosova.

Među zaplijenjenom imovinom su i televizori i kazino aparati, koje je Policija zaplijenila iz kockarnica kada je na Kosovu zabranjen njihov rad, i kompjuteri korišćeni u Call centrima prije akcija Policije i njemačkih vlasti.

U ovom magacinu nalazi se i laboratorija za drogu koju je nedavno Policija otkrila i gotovo uništila na sjeveru Kosova, a prema podacima Agencije koja upravlja ovim magacinom, vreijdnost  imovine u ovom magacinu je oko 85.000 eura.

Magacin na periferiji Prištine nije jedini gdje je smještena zaplijenjena imovina.

“One koje imaju malo veću vrijednost kao što su zlato i srebro držimo u Centralnoj banci Kosova”, rekao je Enver Krasniqi, zamjenik direktora Agencije za imovinu.

U Centralnoj banci Kosova od ove imovine čuva se novac u iznosu od 4.972.179,36 eura, dok su dragocenosti u iznosu od 1.300.000 eura.

U prostoriji Agencije, u okviru Ministarstva pravde nalaze se zaplijenjeni laptopovi i Ipad telefoni.

Ova agencija upravlja i najvrednijom nepokretnom imovinom, koje za sada nisu stavljane na prodaju.

“Imamo i nekretnine koje obuhvataju stanove, kuće, zemljišta, razne parcele, imali smo i slučaj hotela u poslovanju. Neki od njih su zaplijenjeni i već su uknjiženi kao državna imovina, dok su neki u fazi sekvestracije i čeka se odluka suda”, rekao je Enver Krasniqi.

Vrijednost nepokretnosti koja je oduzeta iznosi oko 3.000.000 eura.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Povezani Članci

Back to top button