Hronika

MINISTARSTVO ZDRAVLJA Majmunske boginje: Sumnjiv slučaj u Dragašu, uzorak poslat na ispitivanje

Ministarstvo zdravlja Kosova i Nacionalni institut za zdravlje saopštili su da su u Holandiju poslali uzorke na ispitivanje zbog sumnje na majmunske boginje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, 3. juna na Infektivnoj klinici prijavljena je sumnja na slučaj majmunskih boginja. Pacijent je muškarac, rođen 1953. godine u opštini Dragaš. On je u stabilnom stanju.

“Uzorak će biti poslat u referentnu laboratoriju Svjetske zdravstvene organizacije u Holandiji, čekamo laboratorijske rezultate do konačne dijagnoze po propisanim kriterijumima. Pacijent je u izolaciji, hospitalizovan u Infektivnoj klinici Univerzitetskog Kliničkog centra”, navodi se u saopštenju.

Majmunske boginje, koje su se prvi put pojavile na afričkom kontinentu, rasprostranjene su u skoro svim zemljama svijeta. Svjetska zdravstvena organizacija je saopštila da trenutno nema potrebe za uzbunom.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Radio Gora

Više iz rubrike

Back to top button