Društvo

GIGANT Hajdari: Predstavnici kompanije Lidl obišli tri lokacije na Kosovu

Predstavnici kompanije Lidl, koja je jučer najavila da će investirati na Kosovu, obišli su tri lokacije na kojima bi mogli da se nalaze njihovi objekti, izjavila je ministarka trgovine i industrije Kosova Rozeta Hajdari, prenosi Gazeta Express.

Predstavnici Lidla jučer su se sastali sa premijerom Albinom Kurtijem, ministarkom Hajdari i zamjenikom premijera Besnikom Bislimijem. 

“Delegacija kompanije Lidl je opredjeljena da investira i razvija poslovanje na Kosovu, uz konstataciju da Kosovo ima mnogo konkurentnih potencijala za ulaganja i da je između ostalog zemlja sa najboljim poreskim sistemom u svijetu”, izjavila je tim povodom Hajdari.

Dodala je da su sa delegacijom Lidla obišli tri strateške lokacije pogodne za budući poslovni centar na Kosovu.

“Sa delegacijom kompanije obišli smo tri strateške lokacije koje su pogodne za budući logistički centar Lidla. Nakon razgovora sa proizvođačima i prerađivačima hrane i pića, znamo da ovdje postoji dobar potencijal za snabdjevanje i za izvoz naših proizvoda u svijet“, naglasila je ona.

Inače, Lidl je njemački međunarodni diskontni maloprodajni lanac koji ima više od 11.000 prodavnica širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Gazeta Express

Više iz rubrike

Back to top button