Hronika

POLICIJA KOSOVA U protekla 24 sata dvije lažne dojave o bombama na Kosovu

U posljednja 24 sata na Kosovu su upućene dvije dojave o eksplozivnim napravama. Jedna prijetnja upućena danas putem elektronske pošte upućena Gimnaziji “Xhevdet Doda”, a druga jučer na adresu Rektorata Prištine “Hasan Prishtina”, prenosi Reporteri.

Policija je u toku prijepodneva bila prinuđena da evakuiše učenike Gimnazije “Xhevdet Doda” u Prištini, a nakon što je ta škola primila dojavu o postavljenoj bombi, koju su čelnici škole primili putem elektronske pošte.

Slučaj je potvrdila portparolka policije za region Prištine Flora Ahmeti.

“Danas oko 11.00 časova stigle su informacije o sumnjama u vezi sa mogućom eksplozijom u školi ‘Xhevdet Doda’ u Prištini. Prve informacije govore da je sumnjiva prijetnja stigla putem elektronske pošte. Policija je odmah izašla na lice mjesta i počela sa preduzimanjem neophodnih operativnih radnji kako bi se uredila situacija na tom području. Policija je evakuisala učenike i školsko osoblje, a policijski specijalisti obrađuju i proveravaju informacije”, navela je Ahmeti.

Takvu prijetnju jučer je primio i Rektorat Prištinskog univerziteta “Hasan Prishtina”. Dojava o eksplozivnoj napravi poslata je putem anonimnog mejla na engleskom jeziku.

Ispred zgrade Rektorata primećene su pojačane policijske snage i kola hitne pomoći.

Portparol Policije Prištinskog regiona Agron Borovci potvrdio je da je sumnjiva prijetnja stigla putem mejla.

“Oko 16 časova primljena je informacija o sumnjama u vezi sa mogućom eksplozijom u Rektoratu Univerziteta ‘Hasan Prishtina’ u Prištini. Prve informacije govore da je sumnjiva prijetnja stigla putem elektronske pošte”, naveo je Borovci.

On je rekao da je policija odmah izašla na lice mjesta i počela da preduzima neophodne operativne radnje kako bi se situacija rješila.

O slučaju se izjasnio i rektor Univerzitet Naser Shahiti.

“Primili smo anonimni mejl da je postavljena bomba i poslali smo informaciju policiji i sada je policija opkolila mjesto i vodi slučaj”, rekao je Shahiti.

Nakon uviđaja, policija je saopštila da ništa nije pronašla.

“Nadležne policijske jedinice nakon uviđaja nisu naišle na eksplozivnu napravu. Sve dalje radnje i istrage biće preduzete u koordinaciji sa pravosudnim organima”, navodi se u saopštenju Policije.

Policija nije uspjela da uhapsi pošiljaoca ovih pretećih mejlova.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button