Obrazovanje

ŠTRAJK U obrazovnim ustanovama na Kosovu 12. maja jednočasovni prekid rada

Ujedinjeni sindikat obrazovanja, nauke i kulture Kosova najavio je jednosatni štrajk 12. maja jer do dogovora sa predstavnicima vlasti nije došlo uprkos brojim pozivima za pronalazak rješenja, prenosi Ekonomia Online.

“Ne željeći da remetimo nastavu, organizovali smo protest 8. aprila, koji je bio neradni dan, i opravdano očekivali da će Vlada shvatiti realnost i krenuti u istinski dijalog, ali to se nije dogodilo. Zato smo prinuđeni da nastavimo sa sindikalnim akcijama, a jedna od njih je jednočasovni štrajk 12. maja u čitavom obrazovnom sistemu, od vrtića do fakulteta”, kaže se u saopštenju.

Dodaju da roditelji tog dana trebalo da dovedu djecu u ustanove sat vremena kasnije.

“Zalažemo se da se Vlada iskreno angažuje na pronalaženju prihvatljivih rješenja za legitimne zahtjeve kako ne bi bilo potrebe za protestima i generalnim štrajkovima, za šta se sindikat prosvjete i drugi sindikati spremaju jer je to volja svih članova”, kaže se u saopštenju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Ekonomia Online

Više iz rubrike

Back to top button