Vjera

MUFTIJA KOSOVA Tërnava: Ramazanski bajram nosi poruku i ljubav, da budemo jedinstveni u ekonomskoj krizi

Muftija Kosova Naim Tërnava održao je jutros u Velikoj džamiji u Prištini molitvu povodom Ramazanskog bajrama i tom prilikom pozvao vjernike na jedinstvo u socijalno-ekonomskoj krizi, prenosi Reporteri.

“Ramazanski bajram nosi poruku i ljubav, njeguje poštovanje prema djeci, prema onima kojima je potrebna, praznik ujedinjuje zajednicu promovišući i njegujući razumjevanje, vrijednosti koje prate pojedinca i društvo u cjelini”, poručio je Tërnava.

Muftija je pozvao na jedinstvo i jačanje mira i tolerancije za sve.

“Zajedno smo u molitvi i zahvalnosti, možemo da budemo zajedno sa članovima naših porodica, čestitajući jedni drugima ovaj veliki praznik. Svijet se također suočava sa socijalnom ekonomskom krizom. Naša misija je da podržimo dobra djela”, rekao je Muftija.

Po završetku mjeseca Ramazana, koji je počeo 2. aprila i završio se 1. maja, vjernici islamske vjeroispovesti danas obilježavaju praznik Ramazanski bajram.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button