Ekonomija

ONLINE Počelo prijavljivanje zaposlenih u privatnom sektoru za novčanu pomoć Vlade

Poreska uprava Kosova omogućila je zaposlenima u privatnom sektoru da od danas apliciraju za novčanu pomoć u iznosu od 100 eura, javlja Klan Kosova.

Pravo na jednokratnu pomoć imaju zaposleni u privatnom sektoru Kosova čija primanja nisu veća od 1.000 eura.

Aplikaciju možete pronaći OVDJE.

Prijava traje od 21. aprila do 20. maja.

Iz Ministarstva finansija naglašavaju da podaci koji građani unose moraju biti tačni, kako bi ostvarili pravo na novčanu pomoć.

“Uslov za apliciranje jeste da je zaposleni prijavljen kao poreski obveznik u februaru 2022. godine. Zaposleni koji su tokom marta 2022. godine prijavljeni Poreskoj upravi Kosova od strane poslodavca – mogu aplicirati za pomoć, ali će je dobiti u junu, tj. tek nakon što budu prijavljeni nadležnima i tokom aprila i maja”, navodi se u saopštenju.

Ukoliko želite da provjerite da li vas je poslodavac prijavio u Poreskoj upravi Kosova tokom februara 2022. godine, to možete učiniti OVDJE.

Zaposleni u javnom sektoru ne moraju da apliciraju za pomoć, jer će je dobiti uz isplate za april.

Novčanu pomoć u iznosu od 100 eura dobit će penzioneri, socijalno ugroženi, studenti, radnicima u privatnom i javnom sektoru.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Radio Kontakt Plus

Više iz rubrike

Back to top button