Region

NEĆE SE RASPASTI! Dodik: Sa Vučićem sam razgovarao o mogućnosti raspada BiH

Srbija ne može da prihvati primjenu bonskih ovlaštenja, saopćeno je iz kabineta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nakon njegovog današnjeg sastanka sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. Lider SNSD-a je otkrio da je sa Vučić razgovarao i o raspadu Bosne i Hercegovine.

– Mi smo pominjali mogućnost da se BiH raspadne kao zemlja ako ne nađe svoj unutrašnji dogovor. I danas tako mislim. BiH sve manje ima unutrašnji dogovor o bilo čemu i navika muslimana da rješavaju stvar tako što će animirati zapadnjake prije svega, Britaniju i druge, je navika koju upražnjavaju, rekao je Dodik nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

– Priznajem da nam je mnogo lakše bilo boriti se do prije ovog sukoba u Ukrajini. Sada je neka druga atmosfera i oni ubrzavaju priču protiv Republike Srpske, jer računaju da, dok je ovaj sukob u Ukrajini da im je stvorena okolnost u kojoj mogu da nas dodatno satanizuju, rekao je Dodik.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Saff.ba

Više iz rubrike

Back to top button