Kosovo

SJEVER KOSOVA Mehmeti tvrdi da je treći napad na policiju došao iz pravca Srbije

Direktor Policije Samedin Mehmeti izjavio je da se sumnja da je treći napad na policijske patrole koji se dogodio sinoć u selu Bube došao iz pravca Srbije, prenosi Reporteri.

“Treći napad dogodio se sinoć, u selu Bube, oko 20:40 časova. Čulo se četiri do pet kratkih rafalnih hitaca, ispaljeno je oko 30 metaka za koje se sumnja da su došli sa teritorije Republike Srbije. Povređenih nije bilo, samo materijalna šteta. Do pucnjave je došlo na udaljenosti od 200-300 metara od patrole, tamo gdje smo prije izvesnog vremena zatvorili ilegalni put koji je dugo korišćen za šverc”, rekao je Mehmeti na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, napadi su organizovani i imaju za cilj ometanje policijskih akcija u vezi sa borbom protiv šverca i ilegalne trgovine.

Kada se radi o jutrošnjem napadu, Mehmeti kaže da niko nije povređen zahvaljujući blindiranim staklima na vozilima u kojima su se policajci nalazili.

“Jutros oko 07:40 patrole granične policije direktno su napadnute, a napad je izveden ručnim bombama i vatrenim oružjem za koje se sumnja da je tipa AK-47, oba policijska vozila su oštećena. Srećom nemamo povređenih policajaca”, rekao je on.

Mehmeti je, kako je preneo Klan Kosova, rekao da je od 13. aprila do danas bilo četiri napada na mjestima koja su veoma blizu jedan drugom i da su napadi međusobno povezani.

“To nam ukazuje da je riječ o organizovanoj grupi koja ima za cilj da napadne i ometa rad Policije i koja želi da ometa naše akcije koje se odnose na borbu protiv šverca i raznih ilegalnih trgovina koje se odvijaju na ovom dijelu granice”, rekao je on. 

Iznoseći detalje o događajima od 13. aprila 2022, naveo je da je oko 07:30 časova na magistralnom putu Mitrovica – Zubin Potok, između Zubinog Potoka i sela Varage, patrola Policije na putu naišla na zavarene gvozdene ježeve koji služe za oštećenje guma na vozilima i da je na sredini kolovoza bilo 47 ježeva.

“Značajno je vrijeme kada se to dogodilo jer u 8 časova dolazi do smjene naših patrola koje djeluju na graničnim prijelazima Brnjak i drugim punktovima vezanim za ilegalne puteve koje smo prije izvjesnog vremena zatvorili. Drugi napad dogodio se istog dana oko 21:45. Kamenovano je vozilo patrole granične policije dok su se vraćali sa kraja smjene. Vozilo je oštećeno, a povređenih nije bilo”, rekao je Mehmeti.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri / Klan Kosova

Više iz rubrike

Back to top button