KosovoVijesti

MESO IZ BRAZILA, ITALIJE I POLJSKE U Peći zaplenjeno više od 36 tona mesa kojem je istekao rok trajanja

Policija je zaplenila 36.180 kilograma mesa kojem je istekao rok trajanja tokom jučerašnje inspekcije u selu Zahać kod Peći.

“Regionalna jedinica za istraživanje privrednog kriminala i korupcije iz Peći zajedno sa inspektorima Agencije za hranu i veterinu i sanitarnim inspektorom 15. marta u 10.15 časova u Peći obavila je inspekciju preduzeća za koji se sumnjalo da pravi prerađevine od mesa”, navodi se u saopštenju policije na Facebooku.

Prilikom pregleda magacina, kako je dodato, pronađeno je meso sa isteklim rokom trajanja – govedina, riba i piletina porijeklom iz Brazila, Italije i Poljske.

Pronađeno meso je izmjereno i ima 36.180 kilograma.

Slučaj je vođen u koordinaciji sa tužiocem, a uhapšeni su osumnjičeni: A.H., (glavni direktor pet poslovnih jedinica) i A.A., (zamjenik upravnika skladišta). Privedeni se sumnjiče da su počinili krivično djelo „proizvodnja i stavljanje u promet štetnih prehrambenih proizvoda“.

Oni su saslušani u prisustvu branilaca i nakon obavljenog razgovora po nalogu pritvorskog tužioca, osumnjičenom A.H. određen je pritvor od 48 sati, dok je osumnjičeni A.A. pušten na slobodu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button