Vijesti

Zaustavite ubijanje bespomoćnih žena i djece u Gazi Novogodišnja poruka Erdogana

Predsjednik Turske

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u novogodišnjoj poruci pozvao je svjetsku globalnu zajednicu da stane u kraj ubijanju bespomoćnih žena i djece u Gazi.

U novogodišnjoj video poruci turski predsjednik Erdogan dotakao se ciljeva njegove zemlje, kao i globalnih dešavanja koje su obilježile proteklu godinu.

Podvukao je kako se moraju vidjeti iskreni napori za zaustavljanje sukoba u svijetu.

“Moramo vidjeti iskrene napore da se zaustave sukobi koji uvlače ljude u bol, troše resurse nacija, počevši od rusko-ukrajinskog rata”, rekao je Erdogan, te dodao: “Moramo vidjeti da sve zemlje, institucije, zauzmu jedinstven stav protiv ubijanja nevine djece i žena u Gazi.”

Dodao je kako ima nadu u bolju budućnost čovječanstva.

“Takozvane demokratske zemlje koje vole slobodu moraju prestati podržavati krvave teroriste da bi se to dogodilo”, rekao je Erdogan.

Govorio je potom i o problemima s kojima se suočava njegova zemlja.

“Temeljni uzrok problema s kojima se suočavamo, od borbe protiv terorizma do ekonomskih zamki, jest cilj sprečavanja izgradnje velike i moćne Turske”, rekao je Erdogan.

Turski predsjednik je naglasio da će u vremenu kada se globalna kriza nastavlja povećavati, još više podići zvijezdu Turske, koja proizvodi, zapošljava, raste i razvija se.

“Naši ciljevi za 2023. bili su samo početak, s ‘Stoljećem Turske’ počinjemo svoj pravi proboj u 2024. godini”, poručio je Erdogan.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button