KosovoVijesti

Osmani: Mala smo zemlja sa velikim srcem, cilj su nam EU i NATO

Kosovo treba da bude ponosno na sve što je postignuto od proglašenja nezavisnosti, izjavila je predsednica Vjosa Osmani i naglasila da su svjesni da sve to ne bi postigli bez pomoći SAD, NATO i drugih prijateljskih zemalja, prenosi Koha.

Osmani rekla je da 14 godina nezavisnosti  nije mnogo, ali ni malo za podsjećanje na “težak put” koji su prošli.

“Naša vojska koja će danas defilovati pred vama je spremna i profesionalna u odbrani suvereniteta i teritorije Kosova. Četrnaest godina nije malo da se pamti teški put da se napravi država. Ovi momci i devojke koji paradiraju najbolja su personifikacija države Kosovo, oni su garancija za svaki kutak teritorije “, rekla je ona i se

Sjetila se i žrtvovanja mnogih generacija za slobodu.

Dodala je da je svaki građanin zaslužan što je Kosovo danas ovdje.

“Danas smo ovde i zahvaljujemo se svima koji su pomogli da se naš san ostvari. Mala zemlja, ali sa velikim srcem i naš cilj su Evropska unija i NATO“, rekla je ona.

Osmani je rekla da se na ovom putu moraju očuvati sloboda i nezavisnost, poboljša upravljanje u interesu građana i da se dodatno ojača ekonomija zemlje.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button