KosovoVijesti

Sveçla: Ne postoji nacrt zakona o platama javnih službenika

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla negirao je da je napravljen konačni nacrt za plate javnih službenika istakavši da takav nacrt ne postoji, kao ni vrijednost koeficijenta.

On je u objavi na Facebooku rekao da vrijednost koeficijenta neće biti dio Zakona o platama javnih funkcionera, jer je, kako kaže, on utvrđen Zakonom o budžetu.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da obavjesti građane da je talas pseudovijesti koji se ubrzano širi našim medijima o zakonu o platama javnih funkcionera neistinit i zlonamjeran. Niti postoji konačan nacrt zakona o platama javnih funkcionera, niti postoji vrijednost koeficijenta. Vrijednost koeficijenta neće biti dio zakona o platama javnih funkcionera, već je to određeno Zakonom o budžetu. Ovaj talas dezinformacija ima za cilj stvaranje konfuzije i nerealnih očekivanja sa idejom da se ta očekivanja vrlo lako mogu zloupotrebiti za podsticanje nezadovoljstva i pokretanje beskorisnih debata“, napisao je Sveçla.

Dodao je da će resorno ministarstvo koji vodi podjeliti sa javnošću konačni nacrt kada bude završen.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button