KosovoVijesti

Odobrena inicijativa za sporazume Kosova sa Kanadom i Turskom za priznavanje vozačke dozvole

Vlada Kosova je danas na sastanku odobrila inicijativu za zaključivanje sporazuma Kosova sa Kanadom i Turskom o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola, prenosi Koha.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla rekao je da, nakon zaključivanja tih sporazuma, građani koji imaju boravišnu dozvolu u te dvije zemlje, neće morati da polažu dodatne ispite ili testove.

Sveçla je istakao da se uskoro očekuje finalizacija sporazuma između Kosova i Njemačke o vozačkoj dozvoli.

“Poslije duge posvećenosti, radujem se uspješnom završetku ove nedjelje sa obostranim priznavanjem dozvole sa Saveznom Republikom Njemačkom”, rekao je Sveçla.

U međuvremenu, na sjednici Vlade je usvojen i Nacrt odluke o primeni međunarodnih sankcija koje je Evropski savjet EU uveo protiv 183 osobe i 26 bjeloruskih privrednih subjekata povezanih sa režimom Aleksandra Lukašenka.

Prošla je i inicijativa za zaključivanje finansijskog sporazuma za IPA 2021 između Kosova i EU. Premijer Kosova Albin Kurti je rekao da će, prema tom sporazumu, 63,96 miliona eura biti namjenjeno projektima za opštine, životnu sredinu, deminiranje, podršku poljoprivredi, ruralnom razvoju i unutrašnjem tržištu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button