KosovoVijesti

Ministarstvo Odbrane: Nije istina da pripadnici KBS podnose zahtjeve za radne vize

Ministarstvo Odbrane je na svom zvaničnom sajtu objavilo članak reagujući na medije te kako navode prenijeli su lažnu vijest o pripadnicima KBS-a i da oni ne podnose zahtjeve za radne vize u Njemačkoj.

Cijeli članak Ministarstva:

“Ministarstvo odbrane, kako bi pravilno informisalo javnost, ovim zvaničnim saopštenjem reaguje na lažnu vest portala Albanske pošte pod naslovom “Skandal: Stotine vojnika KBS-a podnose zahtev za radne vize u ambasadi Nemačke”, koju je potom distribuiralo nekoliko drugim internet portalima.

Ovu vest, kao i onu od 13. januara 2022. istog medija, o navodnom povlačenju američkih snaga iz Bondstila, što su demantovali zvanični organi Američke ambasade na Kosovu, okarakterisali su kao lažnu vest o Ruski model dezinformacija je potpuna izmišljotina, zlonamjerna propaganda, dezinformacije kao i pristrasno i neistinito pisanje. Republika Njemačka je jedan od naših najvažnijih partnera u oblasti odbrane i već godinama imamo intenzivnu bilateralnu saradnju između dva ministarstva i odgovarajućih snaga.

Iz tog razloga, u cilju realizacije naših zajedničkih planova i ciljeva, ministar Mehaj ima bliske odnose i redovne komunikacije sa njemačkim ambasadorom Jornom Rohdeom, o pitanjima od interesa koja oni cijene sa svojih zvaničnih pozicija. Dezinformacija da je, navodno, tema zahteva za vizu pripadnika KSB-a bila tema razgovora na njihovom sastanku, apsurdna je, potpuno neistinita, i ima za cilj da dezinformiše i zbuni javnost, naše građane i saveznike.

Takođe, laž o navodnoj podnošenju viza stotina pripadnika KSB-a u nemačkoj ambasadi, ima za cilj da prikaže lažnu, uznemirujuću situaciju i navodno visok stepen demotivacije u redovima pripadnika KSB-a. Kako smo sistematski najavljivali, Ministarstvo odbrane i direktno ministar Mehaj, u okviru službenih nadležnosti, ostvarili su i nastavljaju da ostvaruju redovnu komunikaciju sa i sa svih nivoa organizacije Ministarstva odbrane i KBS-a i da je visok moral pripadnika KBS najbolje potvrđuju posvećenost, posvećenost, kao i uspesi sa veoma visokim rezultatima u obrazovanju, obuci i neprekidnom delovanju.

Pored cilja izgradnje i razvoja ljudskih kapaciteta, sistema naoružanja, materijalnih i infrastrukturnih kapaciteta, cilj sa veoma visokim prioritetima ministra Mehaja je briga i ekonomsko blagostanje pripadnika KSB-a. Povećanje plata, kao i poboljšanje uslova obrazovanja, obuke, smeštaja, prevoza, ishrane, kao i nege i zdravstvenog osiguranja glavna su trenutna preokupacija Ministarstva odbrane, zajedno sa razvojem i unapređenjem KBS-a. operativne sposobnosti i kapaciteti za puno ispunjavanje ustavne misije i zakonskih obaveza.

Ured za odnose s javnošću i medije Priština, dana 08.02.2022″


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
MFSRKS

Više iz rubrike

Back to top button