KORONAVIRUSKosovoVijesti

SAD šalju Kosovu 500.000 doza Pfizer vakcine

Savjetnik ministra zdravlja Kosova Drin Podrimqaku, potvrdio je za Reporteri da se ovih dana očekuje da na Kosovo stigne kontigent od 500.000 doza Pfizer vakcina protiv koronavirusa.

“U narednim danima stići će 515.970 doza Pfizer vakcina”, rekao je Podrimqaku, ne navodeći tačan datum jer bi, kako je rekao, moglo doći do kašnjenja zbog transporta.

On je najavio da su ove vakcine donacija Sjedinjenih Američkih Država kroz COVAX mehanizam.

Zdravstvene vlasti na Kosovu su u avgustu 2021. primile 35.000 doza vakcine protiv Kovida-19, takođe kao dio donacije SAD Kosovu, a tom prilikom je Američki državni sekretar Antoni Blinken rekao da je sa ovim dozama, Kosovo bliže konačnom cilju vakcinacije.

“SAD su danas donirale prvi kontingent od 500.000 doza vakcine Pfizer Kosovu, čime se Kosovo za 20 odsto približilo postizanju konačnog cilja. Dostavljen preko COVAX-a, ovaj poklon predstavlja zajedničke vrijednosti i nepokolebljive veze između naših ljudi”, naglasio je Blinken.

Na Kosovu je od početka epidemije dato više od 1,7 miliona doza vakcine protiv Covid-19.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button