SvijetVijesti

Tragičan kraj: Dječak Rajan nije izdržao, preminuo na putu do bolnice

Petogodišnjak iz Maroka, u utorak je pao u bunar dubok 32 metra

Nakon 120 sati, koliko je dječak Rajan proveo u bunaru u koji je upao 1. febraura, hitno je prebačen u bolnicu helikopterom čim je izvučen na površinu. Međutim, na putu do bolnice nije preživio.

– Nakon tragične nesreće koja je odnijela život djeteta Rayana Orama, kralj Mohamed VI telefonirao je roditeljima dječaka, Khaledu Oramu i Wassimu Khersheesh. Kralj je potvrdio da je pomno pratio razvoj ove tragične nesreće, dajući instrukcije svim nadležnim organima, s namjerom da preduzmu potrebne mjere i ulože maksimalne napore da spase život dječaka, ali je volja Svemogućeg Boga htjela da ispuni poziv svoga Gospodara – objavljeno saopćenje Kraljevskog dvora na Twitteru.

Podsjećamo, petogodišnjak iz Maroka, u utorak je pao u bunar dubok 32 metra, a spasioci su danima kopali rupu paralelnu s bunarom ne bi li ga spasili. Očajnički su pokušavali doći do dječaka, a danas su došli u završnu fazu svoje operacije. Radili su cijelu noć i cijeli dan ne bi li došli do njega.

Milioni ljudi širom svijeta pratili su iz minute u minutu akciju spašavanja i mališanovu sudbinu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
avaz.ba

Više iz rubrike

Back to top button