RegionVijesti

Avionske karte samo 19 eura, Kukës-Švicarska, Njemačka, Austrija, od maja

Nakon uspješnih testiranja, kompanija WizzAir sletjela je na međunarodni aerodrom Kukës “ZAYED – North Wings”, sa prve 4 destinacije za Austriju, Njemačku i Švicarsku, u početku dva puta sedmično

Državljani Albanije i strani turisti će od maja moći da putuju sa međunarodnog aerodroma Kukës u Švicarsku, Njemačku i Austriju za samo 19 eura.

Prisutni na svječanosti održanoj ovom prilikom, premijer Edi Rama rekao je „Veoma mi je drago što sam ponovo ovdje na međunarodnom aerodromu Kukës kako bih najavio dolazak aviona WizzAir-a nakon važnog perioda razgovora, diskusija, analiza kompanije i testiranje”.

U stvari, naglasio je Rama, “od danas se kompanija nalazi u Kukësu i počinje sa rezervacijama za prve 4 destinacije, 2 puta nedjeljno i koje će od maja biti kontinuirane destinacije, ne samo za sezonu”.

U međuvremenu, dodao je šef vlade, „sa direktorom kompanije razgovarali smo o drugoj važnoj destinaciji, a to je Engleska. I neću napustiti Kukësu sve dok ‘The London boys of Kukës’ ne budu imali letove od Kukësa do Londona i od Londona do Kukësa, ili sa drugih destinacija u okolini sa potpuno simboličnim cijenama”.

„Danas smo tu da pružimo novu priliku svim stanovnicima, ne samo stanovnicima Kukësa, već i čitavog regiona koji obuhvata deo iza planina na Kosovu i deo Sjeverne Makedonije, otvarajući 4 destinacije, u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj. Postoje tri mjesta sa 4 destinacije 2 puta sedmično, dok su cijene putovanja kao što ste vidjeli 19 eura, za svaku destinaciju“.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
ocnal.com

Više iz rubrike

Back to top button