KORONAVIRUSKosovoVijesti

Predložene blaže antikovid mjere, ulaz na Kosovo sa dvije doze vakcine

Ministar zdravlja Rifat Latifi saopštio je da se očekuje da će sutra na sjednici Vlade biti doneta odluka o ublažavanju antikovid mjera i da bi nove mogle da stupe na snagu u subotu, prenosi KosovaPress.

Na sastanku Komiteta za upravljanje pandemijom danas je predloženo da se ulaz na Kosovo dozvoli svima koji su primili dvije ili tri doze vakcine, a oni koji su dobili jednu, morat će da urade i PCR test.

Prijedlog je i da se policijski čas skrati i da traje od ponoći do 5 časova, kao i da ugostiteljski objekti rade do 23 časa. Također, maske neće više morati da se nose na otvorenom, dozvoliće se rad fitnes centrima, a ulazak u restorane, barove, robne kuće, tržne centre.., bit će dozvoljen  samo vakcinisanima.

Latifi je naveo da je situacija sa pandemijom dala mogućnost da se mjere olakšaju, ali je dodao da će, ako bude potrebno, preko noći doći do njihovog pooštravanja.

Mjere koje su trenutno na snazi dozvoljavaju rad ugostiteljskim objektima samo do 21 čas, a policijski čas počinje od 22 časa. Za ulazak na Kosovo potrebna je potvrda o primljene tri doze vakcine ili dvije doze i negativan PCR test.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / KosovaPress

Više iz rubrike

Back to top button