KORONAVIRUSKosovoVijesti

Ovo su nove mjere protiv koronavirusa za koje se očekuje da će stupiti na snagu u subotu

Odbor za upravljanje pandemijom sastao se danas kako bi procijenio epidemiološku situaciju i analizirao uvođenje novih mjera ili uklanjanje ili ublažavanje postojećih mjera.

Ministar zdravlja Rifat Latifi je nakon završetka ovog sastanka rekao da se predlaže da se neke od mjera olakšaju, kao što je raspored kretanja koji se očekuje do 24 sata.

Dok će radno vrijeme gastronomije, kako je rekao ministar Latifi, biti do 23 sata, a biće dozvoljeno i otvaranje teretana.

On je rekao da bi policijski čas trebalo da se vrati od 00:00 do 05:00, a gastronomija do 23:00 sata.

Očekuje se da se maska ​​skine na otvorenom.

Fitnes centri će biti otvoreni, a ulaz na granicu biće dozvoljen svima koji imaju dvije vakcine, a oni koji imaju jednu vakcinu moraju imati i PCR test.

Latifi je rekao da svaku aktivnost kojoj su mjere olakšane treba da prihvate samo oni građani koji imaju dvije doze vakcine.

Očekuje se da će mjere biti stavljene na glasanje sutra na sjednici Vlade, a ako budu usvojene, stupit će na snagu u subotu ujutro.

Ministar zdravlja Rifat Latifi rekao je da ove mjere dolaze kako je situacija mirnija, ali je upozorio na njihovo pogoršanje u slučaju potrebe.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Reporteri.net

Više iz rubrike

Back to top button