KosovoVijesti

KURTIJEVA PORUKA BEOGRADU: “I nema potrebe za Zajednicom srpskih opština”

On je rekao da je "pravda na djelu" potrebna svim građanima na Kosovu, Srbima, kao i Albancima, Turcima, Bošnjacima, Romima, Egipćanima, Aškalijama, a ne "udruženjima koja podižu tenzije i remete naše odnose i usrećuju nekoga u Beogradu".

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je danas da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) u suprotnosti sa Ustavom Kosova i da tamo nema potrebe za “zajednicom koja povećava tenzije i narušava odnose”, prenijela je “Koha”.

On je rekao da je “pravda na djelu” potrebna svim građanima na Kosovu, Srbima, kao i Albancima, Turcima, Bošnjacima, Romima, Egipćanima, Aškalijama, a ne “udruženjima koja podižu tenzije i remete naše odnose i usrećuju nekoga u Beogradu”.

Tvrdi i da “formiranje ZSO nikada nije bio zahtjev kosovskih Srba i da oni žele pravdu i zaposlenje”.

Prema njegovim riječima, “potrebno je razlikovati zahtjeve koji dolaze odozdo, i imaju demokratski i socijalni karakter, od zahtjeva koji dolaze odozgo i koji imaju nedemokratski i hegemonistički karakter”.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
slobodna-bosna.ba

Više iz rubrike

Back to top button